Så tänker Fria Hundar

Fria Hundars mål är att alltid ta hänsyn till hunden som individ. Det viktigaste är att se människan och hunden tillsammans – och deras gemensamma mål.

Johan har ordet:

Jag vill inte låsa mig vid en specifik skola som ska fungera på alla hundar. Beroende på vem hunden är – men också vem husse eller matte är – tillämpar jag olika metoder när jag hjälper er att hitta en kommunikation och ett ömsesidigt samspel.

Mitt arbete går ut på att först och främst se hunden, vem den är och i vilket sammanhang den befinner sig i. Därefter lär jag matte och husse:

Mitt mål är öka samspelet mellan oss hundägare och våra hundar. Genom ömsesidig kontakt kan detta samspel byggas upp med enkla och konsekventa övningar. Grundprincipen är att vi människor måste lära oss att förstå hundens språk och ta hänsyn till dess individuella och rasmässiga förutsättningar.

När jag längtade efter att skaffa hund såg jag en bild framför mig: Jag satt på berget och såg ut över skogen och min hund var intill mig. Den var nära mig för att den själv ville det. Jag behövde inte ha den kopplad för att den skulle vara där med mig. Jag såg en hund som följde mig och som såg fram emot att vara med mig – oavsett om den var lös eller i koppel.

Jag tror att alla har en vision när man skaffar en hund. Den är säkert inte samma som min. En del kanske vill ha en kompis på vandringen medan andra vill ha någon att krypa upp i soffan tillsammans med. Med rätt hund och med rätt vägledning så är jag övertygad om att alla kan nå sin vision.

Lärare

Johan Andersson

Johan Andersson

Jag bor med mina döttrar och våra hundar på en gård, där vi har bl.a får, hästar och kor.

Våra hundar består av Udda en gråhund, Ettan, Hippie och Sia Border Collie, Piggelin en Papillon, Zoey en blandras och Myggan en Border Terrier.

Kurser har jag hållt i drygt 20 år på heltid och det bästa är att det bara blir roligare och roligare.

Utmaningarna med hundar och dess ägare är något jag gillar, en utveckling som leder till ett bättre liv för alla.

 

Mobil: 0704 83 61 01

E-post: johan@friahundar.se


Fria Hundar samarbetar med Monster Pet Food

Monster Pet Food