Alla Kurser - Fria Hundar

Fria Hundar har hundkurser i Stockholm, Linköping och runt om i Sverige. Det finns valpkurser och vardagslydnadskurser på flera olika nivåer att välja mellan, så oavsett om du är helt ny med din hund eller har jobbat länge ihop och bara vill förfina erat samspel finns det en kurs som kommer att passa er.


Här nedan ser du vårat kursutbud. Klicka på en rubrik eller bild för att läsa mer om kursen och komma till anmälan.

Valpkurs

Valpkursen innehåller grundläggande moment av vardagslydnad med tonvikt på kontakt- och motivationsövningar, förbudsövningar samt följsamhet och inkallning i olika situationer. Målet är att uppnå en kommunikation mellan hund och hundägare.

Vardagslydnad 1

Vardagslydnad 1 följer upp valpkursen. Vi anpassar svårighetsgraden i alla övningar till er individuella nivå. Målet är att vi ska öka vår tillit till hunden och att förtroendet ska finnas kvar även när vi hamnar i lite svårare situationer.

Vardagslydnad 2

På vardagslydnad 2 är hundarna mestadels lösa och nu börjar störningarna bli riktigt svåra. Avstånden blir längre mellan hund och hundägare. Hundarna tränar också passivitet i grupp lösa. Målet är att få en bra stadga även om man inte är precis i närheten av hunden.

Vardagslydnad 3

Vardagslydnad 3 är Fria Hundars mest avancerade kurs. För att kvala in på denna nivå krävs att man har gått vardagslydnad 2 tidigare.

Intensivkurs

Målet med kursen är att vi ska öka er tillit till hunden och att förtroendet ska finnas kvar även när ni hamnar i lite svårare situationer. Vi anpassar svårighetsgraden i alla övningar till er individuella nivå. Hundarna får vara lösa och du får stöd i hur du ska kunna ha din hund lös mycket mer. Vi tränar även inkallning från lek och olika förbudssituationer och vi lägger även fokus på koppelträning. Hela kursen spenderas utomhus och vi kommer röra oss runt i omgivningarna.

Lördag kväll är det en zoom föreläsning. 


Fria Hundar samarbetar med Monster Pet Food

Monster Pet Food